Biologie

Mamutul unicat


Recent,in partea de nord a Rusiei,pe o insula din oceanul Arctic,a fost descoperit corpul unui mamut lanos ce prezinta unele caracteristici aparte.

Desi capul si partea superioara a corpului au fost victime ale pradatorilor necrofagi,portiunea inferioara s-a conservat extraordinar de bine.Savantii au povestit ca in momentul in care au spart gheata,din jurul stomacului a tasnit un lichid negru,care s-a dovedit a fi sange.Ramane un mister cum de s-a mentinut in stare lichida atata vreme si in astfel de conditii.Totodata,savantii au mai descoperit ca tesutul muscular isi pastrase culoarea rosie, de “carne proaspata”.

Aceasta descoperire este una importanta,si se datoreaza intr-o oarecare masura si incalzirii globale,care a subtiat stratul de gheata din zona,permitand descoperirea mamutului de catre un baiat,Zhenya,al carui nume a fost atribuit acum si mamutului.Mamutul a fost transportat intr-o locatie secreta.

Folosind sangele prelevat,oamenii de stiinta spera sa reuseaca sa cloneze mamutii,readucandu-i la viata.Astfel,in acest scop,a fost inclus in proiect un om de stiinta sud-coreean,pionier in tehnologia clonarii,fiind cel care a clonat primul caine.

De-a lungul timpului au mai fost descoperiti mamuti in permafrostul Rusiei,cum este cazul Liubei,un pui de mamut descoperit acum ceva ani de un nenit.Nenitii sunt locuitori nativi ai zonelor inghetate din Rusia si se indeletnicesc cu cresterea renilor.Insa nici Liuba,nici ceilalti mamuti descoperiti nu au intrunit caracteristicile lui Zhenya.

Sursa:http://phys.org/news/2013-05-russian-scientists-rare-blood-mammoth.html

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s